Funkcija OLT

- Sep 24, 2019-1. oddajanje podatkov Ethernet na ONU (optična omrežna enota);


2. Zaženite in nadzirajte postopek razvrščanja in zabeležite informacije o razvrščanju.


3. Dodelite pasovno širino za ONU, tj. Nadzirajte čas začetka in velikost okna za pošiljanje za ONU.


V pasivnem optičnem omrežju EPON je OLT večplastniška platforma, ki podpira tako IP storitve kot tradicionalne storitve TDM. Postavite ga na rob MAN-a ali izstopa omrežja za dostop do skupnosti, zbližajte dostopno storitev in ga ločeno prenesite v omrežje IP.


EPON pasivni optični omrežni sistem je fleksibilen v omrežju, z več terminali v servisni dostopni točki v razdalji 20 kilometrov od polmera navzdol, kar predstavlja sistemski sistem EPON. Sistem lahko podpira različne poslovne modele, se prilagaja različnim delovnim okoljem in uporabnikom nudi serijo rešitev FTTx. OLT je poleg zagotavljanja funkcij poslovne konvergence tudi centralizirana platforma za upravljanje omrežja. Upravljanje omrežnih elementov, zasnovano na napravah, in upravljanje varnosti ter konfiguracija na osnovi storitev je mogoče uresničiti na OLT. Ne more samo nadzorovati in upravljati naprav in vrat, temveč tudi izvajati zagon podjetja in spremljanje stanja uporabnikov. Prav tako lahko dodeli pasovno širino glede na zahteve uporabnikov QoS / SLA.


Preizkusna metoda OLT preizkušanja lahko s CDRouterjem popolnoma avtomatiziramo


Značilne metode mreženja z OLT so naslednje:


Po eni strani se signali, ki prevažajo različne storitve, združijo na lokalnem koncu in pošljejo v dostopno omrežje v skladu z določenim formatom signala za prenos končnim uporabnikom. Po drugi strani pa se signali končnih uporabnikov pošiljajo v različna servisna omrežja glede na vrste storitev.


Lahko ga razdelimo na tri dele.


Ključni del: Vključujejo konvergenco, porazdelitev, obdelavo poslov in funkcije prilagajanja ODN


Poslovni del: Poskrbite za funkcije poslovnega vmesnika, vključno s prilagajanjem vmesnikov, zaščito vmesnika in tako naprej, pa tudi funkcije obdelave signalov in funkcije pretvorbe v načinu prenosa s specifičnimi posli, če je potrebno.


Javni oddelek: Vključuje funkcije napajanja in OAM


Par:Kratek uvod v vlogo OLT-a Naslednji:Kakšna je razlika med optičnimi vlakni in širokopasovnim omrežjem