Uporaba oddajnika optičnih vlaken

- Sep 16, 2019-

Ker je največja razdalja prenosa žice z dvojnim parom (žica z dvojnim parom), ki jo pogosto uporabljamo, zelo omejena, je največja razdalja prenosa splošne žice dvojnega para 100 metrov. Zato moramo pri razmestitvi večjega omrežja uporabiti relejne naprave. Seveda se za prenos uporabljajo druge vrste linij. Optična vlakna so dobra izbira. Razdalja prenosa optičnih vlaken je zelo dolga. Na splošno je razdalja prenosa enosmernega optičnega vlakna več kot 10 kilometrov, razdalja prenosa večmodalnega optičnega vlakna pa lahko doseže do 2 kilometra. Pri uporabi optičnih vlaken pogosto uporabljamo optične oddajnike:

Če želite vedeti, kako uporabljati optični oddajnik, morate poznati funkcijo optičnega oddajnika. Preprosto povedano, funkcija optičnega oddajnika je pretvorba med optičnim in električnim signalom. Optični signal se vnaša z optičnega vhoda, električni signal pa izhaja iz električnega vhoda (skupni vmesnik kristalne glave RJ45) in obratno. Postopek je lahko naslednji: pretvarjanje električnih signalov v optične signale, njihovo prenašanje skozi optična vlakna, pretvorba optičnih signalov v električne signale na drugem koncu in nato dostop do usmerjevalnikov, stikal in drugih naprav.

image

Zato se optični oddajniki običajno uporabljajo v parih. Na primer, optični oddajniki (morda druge naprave) v računalniških prostorih operaterjev (telekomunikacije, mobilne naprave, Unicom) in domači optični oddajniki. Če želite uporabiti optične oddajnike za izdelavo svojega lokalnega omrežja, jih morate uporabiti v paru.

Splošni optični oddajnik in splošno stikalo, napajanje, vtičnik je mogoče uporabiti, ni treba narediti nobene konfiguracije. Vtičnica z optičnimi vlakni, RJ45 vtičnica s kristalno glavo. Kljub temu moramo biti pozorni na pošiljanje in sprejemanje optičnih vlaken. Morali bi se spremeniti, če ne moremo.


Par:Kakšna je razlika med optičnimi vlakni in širokopasovnim omrežjem Naslednji:Kako preprečiti prehodno napetostno nevarnost vmesnika PoE z uporabo diferencialnega načina