Kakšna je razlika med optičnimi vlakni in širokopasovnim omrežjem

- Aug 12, 2019-

Širokopasovni prenos oddaja električne signale, medtem ko optična vlakna oddajajo optične signale. V tem je razlika.

To se nanaša na širokopasovni dostop. Širokopasovni dostop ima do uporabnikov različne načine dostopa, najpogosteje se uporabljajo ADSL, vdsl, FTTB + LAN, pa tudi optični vlakni, brezžični dostop in dostop do mačk za napajanje itd. Način dostopa ni neposredno povezan s pasovno širino aplikacije, torej uporabo 2M širokopasovne povezave je mogoče doseči na kakršen koli način, hitrost pa lahko doseže 2M. Samo poti so drugačne. Tako kot od nekje do nekje, lahko pridete tja s hojo, z avtom, letalom ali vlakom. Ker se prijavite za dostop do 2M, lahko na kakršen koli način izpolnite vaše zahteve. Če se omrežna hitrost v prihodnosti poveča na Gigabit, ADSL, VDSL, FTTB + LAN in brezžični ne morejo zadostiti povpraševanju. Optična vlakna lahko zadovoljijo povpraševanje le z zamenjavo opreme obeh terminalov z 1000 megabajti.

Širokopasovna povezava se nanaša na način dostopa do omrežja z visoko hitrostjo prenosa. Optično vlakno je prenosni medij, ni isti koncept.

Razumemo lahko, da je optično vlakno eden od načinov za dosego širokopasovnega prenosa.

Zdaj širokopasovni dostop v osnovi delimo na dostop do optičnih vlaken in ADSL. Trenutno je največja prenosna zmogljivost ADSL le 10M, vendar take omejitve ni.

Vlakna optika in širokopasovni dostop sta pravzaprav dva različna koncepta

Optična vlakna oddajajo signale v obliki optičnih impulzov in kot stekleni medij za prenos uporabljajo steklo ali organsko steklo. Gre za nekakšen prenosni medij, kot so zvit par, debel kabel, tanek kabel itd., Vendar je njegova hitrost prenosa veliko hitrejša od hitrosti navadnega medija, ki lahko doseže več kot gigabitne sekunde.

image

Širokopasovna povezava, o kateri govorimo, je hitrost našega omrežja. Hitrost klicanja se je povečala s 14,4 Kbps na 56 Kbps. Vendar pa bi morali biti zaradi kakovosti telefonskih linij 56 Kbps omejitev splošnega modema. Za hitrejšo hitrost dostopa je treba ubrati drugo pot. V zadnjih letih so se zato pojavile različne storitve širokopasovnega dostopa. Kaj je torej širokopasovni dostop? Pravzaprav ni stroge definicije. Na splošno je zgornja meja klicne hitrosti 56Kbps, dostop pod 56Kbps pa se imenuje "ozko pasovni", dostopni način nad njim pa je razvrščen kot "širokopasovni".

SHENZHEN OPTFOCUS TECHNOLOGY CO, doo se že več kot deset let osredotoča na optično komunikacijo. Strokovne težave predajo strokovnjakom. Lepo vabljeni, da pokličete na posvetovanje na + 86-19925421817.


Par:Funkcija OLT Naslednji:Uporaba oddajnika optičnih vlaken